2 Μαΐου 2011

Η ΑΠΑΓΩΓΗ




  

Τίτλος βιβλίου: Η απαγωγή
Συγγραφέας: Λούσι Κρίστοφερ
Μετάφραση: Κωστια Κοντολέων
Εκδοτικός οίκος : Ψυχογιός
ISBN: 978-960-453-751-8
Σελίδες : 360



Συνέβη έτσι απλά. Με απήγαγε από ένα αεροδρόμιο. Με πήρε μακριά από ό,τι ήξερα, από ό,τι είχα συνηθίσει. Με πήρε μαζί του στην έρημο και στη ζέστη, στη βρομιά και στον κίνδυνο. Και περίμενε από μένα να τον αγαπήσω.
Αυτή είναι η ιστορία μου.
Ένα γράμμα από το πουθενά, για τον απαγωγέα μου.

Προσωπικά: 
Συνήθως η επιλογή του βιβλίου που θα διαβάσω δε γίνεται από κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο της πόλης μας αλλά από αγαπημένα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία επειδή μου αρέσει να περιπλανιέμαι από site σε site και να διαβάζω τις κριτικές των εφημερίδων ή των αναγνωστών. Έτσι ενώ βρισκόμουν σε αναζήτηση, έπεσα πάνω στο εν λόγω βιβλίο το οποίο με κέρδισε με την πρώτη ματιά.

Η ιστορία ξεκινά στην καφετέρια ενός αεροδρομίου όπου η νεαρή Τζέμα γνωρίζει τον Τάι και πίνουν μαζί καφέ. Βέβαια δε φαντάζεται τι θα ακολουθήσει ούτε πόσο καλά θα τον γνωρίσει στην πορεία. Για τον Τάι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται κοντά της και γνωρίζει καλά πώς να την προσεγγίσει.  Γοητευμένη τον παρακολουθεί και προσπαθεί να μάθει όσο περισσότερα μπορεί για τον μυστηριώδη φίλο της.
Ο Τάι είναι αποφασισμένος να την πάρει μακριά απ’ τους γονείς της, να την φυλακίσει στην έρημο, χωρίς τρόπο διαφυγής. Έχοντας ο ίδιος ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια θέλει να την «σώσει» από τη ζωή που η ίδια ζει και προσπαθεί να της δείξει, με τον δικό του τρόπο, την αγάπη. Και σιγά-σιγά τα καταφέρνει μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός θα ανατρέψει τα πάντα…αφήνοντας στον αναγνώστη αγωνία για τη συνέχεια-τέλος της ιστορίας.

Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου